Wireframe Apartment

2015 Rome, Italy
LOCATION: Rome
AREA: 100 sq. m.
TYPE: In progress

L’intervento di progettazione di questo appartamento di 100 mq è consistito nel ridisegnare totalmente la planimetria esistente, caratterizzata da un’eccessiva divisione degli spazi interni che risultavano poco fruibili e funzionali. L’open space così ottenuto amplia la percezione dello spazio e ne potenzia la ricezione sia in termini dimensionali che sensoriali. L’uso della resina industriale a pavimento aumenta la spazialità irradiata dal giallo intenso delle pareti e degli arredi. Lo spazio living è messo in tensione dalla presenza materica della trave in legno di abete naturale che si contrappone alla leggerezza della lunga parete wireframe creata con i tondi delle armature in cemento e impreziosita da contenitori scatolari in legno: il tutto per creare un ambiente unico e dai toni decisamente industriali. L’illuminazione è presente,ma permeabile, grazie all’utilizzo di elementi a fil di ferro. Le camere da letto e i bagni giocano sull’equilibrio tra pieni e vuoti attraverso l’uso del legno naturale accostato alla leggerezza del vetro satinato.

The design project of this 100 square meters apartment consisted into redesigning totally the existing floor plan, characterized by an excessive division of the interior spaces that were not so accessible and functional. The resulting open space expands the perception of the environment and it enhances reception both in terms of size that in sensory terms. The use of the industrial resin for the floor increases the spatiality, radiated by the deep yellow of the walls and of the furnishings. The living space is put under tension from the material presence of the beam in natural fir wood as opposed to lightness of the long wireframe wall created with concrete’s bars of armor and embellished with wooden box-like containers: all to create a unique environment by tones decidedly industrial. The illumination is present, but permeable, thanks to the use of wireframe elements. The bedrooms and the bathrooms play on the balance between full and empty through the use of natural wood matched to the lightness of the satin glass.

Marafon_Cam001

Marafon_Cam001

Marafon_Cam001

Marafon_Cam001

Marafon_Cam001

Marafon_Cam001

Playground Apartment
Interiors
Playground Apartment
Hanging Apartment
Interiors
Hanging Apartment
Diagonal Apartment
Interiors
Diagonal Apartment
Beauty Wellness
Offices & Public Places
Beauty Wellness
Brain Factory
Interiors, Offices & Public Places
Brain Factory
Grid Apartment
Interiors
Grid Apartment
Fifty shades of yellow
Interiors
Fifty shades of yellow
Ethereal House
Interiors
Ethereal House
Soul Movie Office
Offices & Public Places
Soul Movie Office
New Shabby House
Interiors
New Shabby House
Soul Movie Office
Offices & Public Places
Soul Movie Office
Prismatic Blue Apartment
Interiors
Prismatic Blue Apartment
Monolithic House
Interiors
Monolithic House
Scent of Garden Apartment
Interiors
Scent of Garden Apartment
Soul Movie Office
Offices & Public Places
Soul Movie Office
Travel House
Interiors
Travel House
Hot Bread Bakery
Offices & Public Places
Hot Bread Bakery
Tree House
Interiors
Tree House
Wireframe Apartment
Interiors
Wireframe Apartment
Yellow Touch Apartment
Interiors
Yellow Touch Apartment
Country House
Interiors
Country House
Turquoise Donkey Apartment
Interiors
Turquoise Donkey Apartment
Pastel House
Interiors
Pastel House
Vintage Apartment
Interiors
Vintage Apartment
Neoclassical House
Interiors
Neoclassical House
Steak of Art Restaurant
Offices & Public Places
Steak of Art Restaurant
All in one Apartment
Interiors
All in one Apartment

BEST HOUZZ 2018

BEST HOUZZ 2018 - Brain Factory - Architecture & Design is pleased to announce that for the second consecutive year the firm has won the Best Houzz 2018.

BEST HOUZZ 2018 - Brain Factory - Architecture & Design è lieta di annunciare che per il secondo anno consecutivo lo studio si è aggiudicato il Best Houzz 2018.