Country House published by Homestratosphere

The project of this country-style villa, located in the South of Italy, is published by Homestratosphere.

Read the article

“Welcome to our gallery featuring the captivating Country House project by Brain Factory. This unique country-style villa was designed in direct communion with the surrounding landscape. The property is surrounded by green hills covered in olive trees, on a plateau near the town of San Lorenzo del Vallo in southern Italy. The distinctive landscape characterizes the environment, making a strong personality for the home to inhabit. The home design was crafted to directly interpret this unique geography into an architectural language, resulting in the rustic contemporary  style of the villa you now see. The home construction itself is still in progress, so you’ll notice a lot of graphical embellishment among the following images. This enhancement is designed solely to grant a more accurate look at what the finished product will be. Architect Paola Oliva and designer Marco Marotto have created a truly elegant mixture of contemporary design and rustic style, aspects that are equally emphasized in every facet of the home design. The intricate veining on the flooring reflects the colors of the deeply manicured land, pocked with olive groves and vineyards as it is. The scenic trees around the home characterize this sense of continuity between the landscape and the interior design. The home features a vibrant, open floor plan that aids in the warm, welcoming atmosphere. Above, exposed natural wood beams emphasize the rustic elements of the design, mirroring the tone of the hardwood flooring. When entering the home, a transparent wall section suspends a collection of wine bottles, nodding to the prevailing trade of the local area and providing unique access for homeowners and guests alike. Flush with wood and stone, the living room evokes a sense of timeless grandeur. The modern touches throughout add convenience, utility, and a progressive sense of design. The villa hits a perfect intersection between historical tradition, rich landscape, and modern features that feels at once timeless and nostalgic.”

Monolithic House published by Archiportale

The Monolithic House, the creative apartment located in the southern Italy, is published by Archiportale.

Read the article

“A Castrovillari la Monolithic House di Brain Factory – Ispirandosi al massiccio del Pollino, la pietra è materia prima e concettuale predominante

La Monolithic House è un appartamento situato a Castrovillari (CS), nel Sud Italia, così definito perché il concept creativo su cui si articola il progetto, firmato da Brain Factory, gioca sulle sottrazioni volumetriche di un blocco monolitico. Gli scorci maestosi della catena montuosa del massiccio del Pollino, ben visibili dalle vetrate luminose dell’appartamento, spingono alla scelta della pietra come materia prima e concettuale. Oltre alla pietra, materiale naturale predominante è il legno che scalda l’ambiente sin dall’ingresso, luogo in cui si è subito avvolti da un’atmosfera surreale: una pioggia di Cristalli Swarovski adorna le pareti, trapuntate di scintillii. Elemento di tensione costruttiva dell’interior design, attorno al quale si articola l’open space, è il blocco monolitico, ovvero la parete in pietra divisoria tra cucina e salone, caratterizzata da una finestra portavivande che svolge la doppia funzione di tavolo e piano di appoggio.” – author: Cecilia Di Marzo

Scent of Garden Apartment at the TDW – Tianjin International Design Week

Dal 22 al 27 maggio 2015 in occasione del TDW – Tianjin International Design Week – presso il padiglione Italia nel Beining Park il nostro progetto “Scent of Garden Apartment” è stato presentato al Review: design and interior design – Made in Italy | Roman architects abroad  / mostra digitale destinata a promuovere progetti e realizzazioni di oggetti di design e di interior design degli architetti romani, candidati in risposta a una open call promossa dallo stesso Ordine ed  articolata in due differenti sezioni. L’evento ha riscontrando un ottimo successo di pubblico e di critica.

Read the article

Soul Movie Offices published by Archiportale

The project for the Soul Movie Entertainment, the innovative urban offices located in Rome, is published by Archiportale.

Read the article

A Roma l’HQ Soul Movie Entertainment di Brain Factory – Spazio che reinterpreta in modo innovativo il concetto metropolitano di underground
Brain Factory – Architecture & Design ha firmato la sede romana della Soul Movie Entertainment, una società che offre servizi di produzione e post-produzione audiovisiva con un brand dalla forte impronta urbana: una rivisitazione del noto simbolo della metropolitana londinese. 

Questo forte tratto distintivo dà l’incipit alla creazione di uno spazio che reinterpreta in modo innovativo il concetto metropolitano di underground attraverso l’esplorazione caotica dei flussi delle linee metro convogliate nei fulcri di snodo delle stazioni. 

La sensazione di entrare in un luogo metropolitano in cui si sta per intraprendere un viaggio si ha fin dall’ingresso: la porta scorrevole con il logo della società si apre come quello di un vagone metro, introducendo il passeggero in un’atmosfera emozionale. 

Visivamente l’occhio è subito catturato da un oggetto non identificato: un’enorme solido rosso sfaccettato che racchiude al suo interno la punta di diamante degli uffici, il DaVinci Resolve, il più potente e innovativo sistema di color correction.  

Da questo “meteorite concettuale”, in collisione con l’ambiente suburbano, si dipanano molteplici tagli luminosi che simboleggiano le linee metropolitane.” – author: Cecilia Di Marzo

Monolithic House published by Dobrzemieszkaj

The Monolithic House, the creative apartment located in the southern Italy, is published by Dobrzemieszkaj.

Read the article

“Położony w południowych Włoszech 170-metrowy apartament zachwyca oryginalnym projektem, w którym połączono naturalne materiały, nowoczesne, geometryczne kształty i błysk eleganckich kryształów Swarovskiego. 
Nazwa projektu Monolithic House zdradza koncepcję, według której powstał projekt wnętrza. Centralnym punktem mieszkania jest bowiem monolityczny blok, dzielący strefę dzienną, a znaczna większość elementów aranżacyjnych i działowych ma formę dużych, gładkich powierzchni.
Jeden z nich szczególnie przyciąga wzrok. Jest nim blok kamienny, wyznaczający granicę pomiędzy salonem i kuchnią. Stanowi on zarówno element działowy we wnętrzu, pełniąc jednocześnie funkcję stołu za sprawą wydrążonego w nim otworu-okna, który spaja wizualnie obie przestrzenie. 
Zastosowane we wnętrzu duże połacie naturalnego kamienia odzwierciedlają i korespondują z otoczeniem na zewnątrz budynku – malowniczym widokiem na masywne stoki gór Pellino. Oprócz naturalnego kamienia, we wnętrzu dominuje również drewno – obecne zarówno na podłodze, jak i w postaci mebli. Duża ilość materiału wizualnie ociepla przestrzeń, nadając jej domowy, przytulny charakter.
Ciekawym i oryginalnym akcentem są kryształy Swarovskiego, zdobiące ściany sąsiadujące z wejściem do mieszkania, rozświetlając wnętrze połyskującymi punkcikami. Akcent w klimacie glamour efektownie kontrastuje z napisami na szarych surowych ścianach.” – author: Anna Sołomiewicz

Travel House published by Dobrzemieszkaj

This contemporary apartment, focused on the theme of travel, is published by Dobrzemieszkaj.

Read the article

“Właściciele tego mieszkania to ludzie lubiący podróżować, urodzeni odkrywcy, ciągle poszukujący nowych wrażeń i miejsc do odwiedzenia. Architekci z pracowni Brain Factory postanowili uchwycić tę cechę swoich klientów i przenieść ją do wystroju mieszkania, którego projekt zyskał wymowną nazwę Travel House.
Centrum mieszkania stanowi duża strefa dzienna, w obrębie której urządzono kuchnię z jadalnią oraz kącik wypoczynkowy. Sąsiadują z nią dwie łazienki – jedna mniejsza, kompaktowa, druga większa z dwiema umywalkami i wanną. W głębi mieszkania po prawej stronie znajduje się także sypialnia małżeńska oraz gabinet, w którym swobodnie mogą pracować dwie osoby.
Zgodne ze współczesnymi standardami rozplanowanie pomieszczeń to jednak nie to, co wyróżnia to lokum na tle wielu innych nowoczesnych, modnych wnętrz. Elementem, nadającym mu nietuzinkowość jest spersonalizowany charakter dekoracji. W przedpokoju, od progu witają nas… zielone bambusy. Przywiezione z Malezji, zmieniają ciąg komunikacyjny pomiędzy poszczególnymi pomieszczeniami w egzotyczny las. Wrażenie obcowania z naturą potęguje drewniana, dębowa podłoga oraz białe kamienie ułożone w miejscach, z których “wyrastają” gałęzie. 
Ściany w salonie udekorowano w oryginalny sposób – pokryto je teksturą, ułożoną tak aby odzwierciedlić kształt mapy świata. Poszczególne państwa zaznaczone są swoimi nazwami, zapisanymi w językach, jakimi posługują się ich mieszkańcy. 
Całość aranżacji wnętrza ma bardzo lekki, dodający energii charakter. Dominują tutaj jasne kolory i wizualny porządek. Wszelkie szafki, półki i schowki zostały ukryte za gładką zabudową, drzwi z ukrytymi ościeżnicami, chowają się w ścianach, a duże lustro w przedpokoju powiększa wizualnie przestrzeń, duplikując przy okazji zielony malezyjski las, który zdaje się dzięki niemu, okalać cały korytarz.” – author: Anna Sołomiewicz

Neoclassical House published by Homestratosphere

The project of the opulent neoclassical house, located on the Ionian coast of Calabria, is published by Homestratosphere.

Read the article

“This beautiful neoclassical villa is located in the south of Italy, on the Ionian coast of Calabria, overlooking the bay with the ancient Aragon fortress.
The entrance to this sprawling home is magnificent and opulent, with a grand a spiral stair coming to life from the central open space.
Boiserie, stucco, and wallpaper enrich and divide the architectural language of the rooms. The living room features sumptuous ceiling panels in wood and gold leaf, plus bookcases and wall units perfectly tailored to the surroundings.
The upper level gallery is an essential component of the home, with an ethereal atmosphere. Bathrooms throughout are a triumph of gold and embroidery.
The neutral palette throughout this residence allows the brilliant architectural structures to really take center stage.
Splashes of color and the bold design of various rooms are both surprising and breathtaking, and offer a stark contrast to the rest of the home.”

Soul Movie Offices published by VDR Home Design

The project for the Soul Movie Entertainment, the innovative urban offices located in Rome, is published by VDRHOMEDESIGN

Read the article

“La metropolitana Londinese traslata nella sede degli uffici della Soul Movie Entertainment: so già che vi starete chiedendo com’è possibile e che significa.
Cominciamo col presentare la Soul Movie Entertainment: una società che offre servizi di produzione e post produzione audiovisiva, caratterizzata da una forte anima urbana.

The London Underground translated to the offices of the Soul Movie Entertainment: I already know that you’re probably wondering how it is possible, and what does it means.
Let’s begin by presenting Soul Movie Entertainment: a company that offers production services and post audiovisual production, characterized by a strong urban soul.

Proprio partendo dalla rivisitazione del simbolo della metropolitana di Londra nasce il concept per l’allestimento di questi uffici, ad opera dello studio di architettura Brain Factory: l’ambiente underground viene rivisitato, attraverso la rielaborazione grafica delle linee metropolitane e dei loro snodi principali.

Just starting from the review of the London Underground symbol it was born the concept for the design of these offices, by the architectural firm Brain Factory: the underground environment is revisited by re graphics of the underground lines and their main hubs.

Entrando negli uffici abbiamo subito la sensazione di essere in viaggio attraverso la rete metropolitana, con tutti questi rimandi grafici: anche solo accedendo ci troviamo di fronte ad una porta scorrevole in legno con il logo della metro, che si apre proprio come un vagone del treno. Appena varcata la porta, ci troviamo di fronte ad un oggetto rosso sfaccettato come un diamante: dentro si trova il DaVinci resolve, il più potente ed innovativo sistema di color correction.

Entering the offices we immediately have the feeling to be traveling through the London Underground network, with all these graphics references: when entering, we find ourselves in front of a wooden sliding door with the underground logo, which opens like train doors. Just inside the door, we face a red object faceted like a diamond: inside is the DaVinci resolve, the most powerful and innovative system of color correction.

Ma i richiami non finiscono qui: prima di entrare negli uffici, per terra troviamo la famosissima scritta “Mind the gap”, oppure la grafica alle pareti che ci fa pensare alla street art di Keith Haring o ai graffiti presenti ovunque in metro.

But the recalls do not stop there: before entering the office, on the floor there are the famous words “Mind the gap”, or graphics on the walls that makes us think of the street art of Keith Haring or graphites present everywhere on the subway.

Insomma, degli uffici emozionali ed evocativi, che sanno rappresentare benissimo l’anima della società e sicuramente contribuiscono a creare un luogo di lavoro in cui si è invogliati ad entrare e produrre.
Date un occhio anche ai bagni, non sono bellissimi?!

In short, these are emotional and evocative offices, they very well represent the soul of a society and certainly help to create a workplace in which you are enticed to come in and produce.
Take a look also at the baths, aren’t they great ?! “

Monolithic House published by Blog.Gessato

The Monolithic House, the creative apartment located in the southern Italy, is published by Blog.Gessato.

Read the article

“Called the Monolithic House, this apartment by the Italian architecture firm Brain Factory is built around a large block. The stone expanse is inspired by the nearby landmark of Pollino, a massif mountain in Castrovillari, Italy. Functionally, the block partially separates the kitchen and breakfast nook from the main living and dining room. This makes the kitchen feel more private and cozy and lets the lounge area seem all the more effortlessly chic with its long white sofa and metallic pendant lighting. The block is visually defined by black lines, which echo the dark graphics of the alphabet hallway, and the same outlined stone is used for the pillar by the entrance. Additionally, the unit features built-in shelving crafted from wood and naturally finished in a warm shade of brown. Beyond the block, the interior design is rather delicate in appearance. Butterflies adorn the sliding glass doors, and Swarovski crystals stud the tile walls. Rounding out the contemporary-earthy look of the apartment, the lighter elements show that nature is not all trees and mountains; insects and raindrops are organic and inspiring as well.”- author: HOLLY MITCHELL